MAMMOGRÁFIAI VIZSGÁLAT

A hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint az emlőrák a nők egyik leggyakoribb daganatos betegsége. Magyarországon évente csaknem 4.500 új megbetegedést diagnosztizálnak.

A vizsgálat kiemelten ajánlott

E

Panasz- és tünetmentes páciensek részére, akik az érintett korcsoportba tartoznak: a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően évente javasolt

E

Pozitív családi anamnézis esetén, ha a páciens családjában előfordult emlőrák

E

Azoknak, akik az emlőben tapintható csomót, vagy más az emlőre vonatkozó panaszokat tapasztalnak (pl. váladékozás, behúzottság az emlő bőrén, kipirosodás, fájdalom, duzzanat, deformitás, stb.)

E

Azon urak számára, akik az emlő kóros növekedését tapasztalják, vagy csomót tapintanak az emlőben

E

40 éves kor alatt a radiológus orvos dönt a mammográfia elvégzésének szükségességéről, életkortól, rizikófaktoroktól és panaszoktól függően.

A vizsgálat

A mammográfia során mindkét emlőről két irányú felvételeket készítünk lágy röntgensugárral. A jó minőségű és megfelelően értékelhető felvételek készítéséhez elengedhetetlen az emlők összenyomása, ez kellemetlenséggel, és bizonyos esetekben fájdalommal járhat.

Kiemelten fontos, hogy a lehető legkevesebb ionizáló sugárzás alkalmazásával a lehető legjobb képminőséget legyünk képesek produkálni, ezért a leadott sugárdózis alacsony. A vizsgálatnál egy szakasszisztens van jelen, aki a felvételeket elkészíti.

Implantált emlők esetében speciális, úgynevezett Eklund-felvételeket készítünk mindkét emlőről. Ebben az esetben az implantátumok nem kerülnek nyomás alá. Az alkalmazott technika csak az emlőállomány és a hónalji nyirokcsomó régiók vizsgálatát teszi lehetővé.

Az elkészített felvételeket minden esetben, mammográfiában jártas radiológus szakorvos értékeli. Ezt követően áttapintja az emlőt, és dönt az esetleges kiegészítő felvételek, ultrahang vizsgálat, illetve mintavétel szükségességéről.

Dr. Tompa Tamás

radiológus főorvos
mammográfia részleg

Dr. Katona Mónika

radiológus főorvos
mammográfia részleg

Szolgáltatás ára

25.000 Ft

Online bejelentkezés

Bejelentkezéshez töltse ki az űrlapot!

Az online bejelentkezéshez töltse ki az űrlapot, majd válassza ki a kívánt fizetési módot!

Biztonságos SSL bankkártyás fizetés a BORGUN-nal!

A bankkártya adatait nem ismerjük és nem is tároljuk. Az itt megadott bankkártya adatok a legszigorúbb rendszereken és titkosított csatornán keresztül, kódoltan továbbítva kerülnek a bankfiókhoz.
t

Kérdése lenne? Írjon nekünk!

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, amire ezen az oldalon nem kapott választ, akkor írjon nekünk e-mailt az info @pet.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 1 505 8888-as telefonszámon. Örömmel segítünk Önnek.
Q

Bejelentkezés lemondása

Kérjük, amennyiben még sem tud eljönni a vizsgálatra, úgy legkésőbb 24 órán belül jelezze intézményünk felé időpontjának lemondását a +36 1 505 8888-as telefonszámon vagy az info@ pet.hu e-mail címen!