A hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint az emlőrák a nők egyik leggyakoribb daganatos betegsége. Magyarországon évente csaknem 4.500 új megbetegedést diagnosztizálnak.

A vizsgálat kiemelten ajánlott

Komplex emlődiagnosztika

Mammográfia ultrahang, fizikális vizsgálat

A mammográfia során mindkét emlőről két irányú felvételeket készítünk lágy röntgensugárral. A jó minőségű és megfelelően értékelhető felvételek készítéséhez elengedhetetlen az emlők összenyomása, ez kellemetlenséggel, és bizonyos esetekben fájdalommal járhat.

Kiemelten fontos, hogy a lehető legkevesebb ionizáló sugárzás alkalmazásával a lehető legjobb képminőséget legyünk képesek produkálni, ezért a leadott sugárdózis alacsony. A vizsgálatnál egy szakasszisztens van jelen, aki a felvételeket elkészíti.

Az elkészített felvételeket minden esetben, emlődiagnosztikai liszensz vizsgával rendelkező radiológus szakorvos értékeli. Ezt követően áttapintja az emlőt, és ultrahang vizsgálatot végez. Dönt az esetleges kiegészítő felvételek, illetve mintavétel szükségességéről. A mintavétel intézetünkben elérhető. A leletet a páciens a vizsgálat végeztével kézhez kapja.

084-calendar
Jelentkezzen be Mammográfia vizsgálatainkra, online időpontfoglalónk segítségével!

Dokumentumok

Lelet kiadása:

Közvetlenül a vizsgálatot követően történik.