MAMMOGRÁFIAI VIZSGÁLAT

A hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint az emlőrák a nők egyik leggyakoribb daganatos betegsége. Magyarországon évente csaknem 4.500 új megbetegedést diagnosztizálnak.

Közeleg az emlőrák elleni küzdelem hónapja. 
Az időben elvégzett mammográfiai szűrés életet menthet.

A tavalyi akciónk sikerein felbuzdulva idén is szeretnénk meglévő és leendő pácienseinknek akcióval kedveskedni: Amennyiben elmúlt 35 éves, 2021. október 31-ig bejelentkezik, és magával hoz egy szintén 35 év feletti hölgyet, összesen 10 000 forint kedvezményt biztosítunk a mammográfiai szűrővizsgálat árából. A teendő csupán annyi, hogy telefonos bejelentkezésnél jelzik, hogy igénybe veszik az akciót és mindkettőjük adatait megadják. Online bejelentkezés esetén mindegyikük külön-külön bejelentkezik, a megjegyzés rovatba pedig egymás nevét és 1+1-et írnak. A kedvezmény a 2021. november 30-ig elvégzett vizsgálatokra érvényes.

A vizsgálat kiemelten ajánlott

E

Panasz- és tünetmentes páciensek részére, akik az érintett korcsoportba tartoznak: a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően évente javasolt

E

Pozitív családi anamnézis esetén, ha a páciens családjában előfordult emlőrák

E

Azoknak, akik az emlőben tapintható csomót, vagy más az emlőre vonatkozó panaszokat tapasztalnak (pl. váladékozás, behúzottság az emlő bőrén, kipirosodás, fájdalom, duzzanat, deformitás, stb.)

E

Azon urak számára, akik az emlő kóros növekedését tapasztalják, vagy csomót tapintanak az emlőben

E

35 éves kor alatt a radiológus orvos dönt a mammográfia elvégzésének szükségességéről, életkortól, rizikófaktoroktól és panaszoktól függően.

A vizsgálat

A mammográfia során mindkét emlőről két irányú felvételeket készítünk lágy röntgensugárral. A jó minőségű és megfelelően értékelhető felvételek készítéséhez elengedhetetlen az emlők összenyomása, ez kellemetlenséggel, és bizonyos esetekben fájdalommal járhat.

Kiemelten fontos, hogy a lehető legkevesebb ionizáló sugárzás alkalmazásával a lehető legjobb képminőséget legyünk képesek produkálni, ezért a leadott sugárdózis alacsony. A vizsgálatnál egy szakasszisztens van jelen, aki a felvételeket elkészíti.

Az elkészített felvételeket minden esetben, mammográfiában jártas radiológus szakorvos értékeli. Ezt követően áttapintja az emlőt, és dönt az esetleges kiegészítő felvételek, ultrahang vizsgálat, illetve mintavétel szükségességéről. A leletet a páciens a vizsgálat végeztével kézhez is kapja az elkészült képanyaggal együtt.

Dr. Tompa Tamás

radiológus főorvos
mammográfia részleg

Dr. Katona Mónika

radiológus főorvos
mammográfia részleg

Dr. Unger Zsuzsa Imola

radiológus szakorvos

Szolgáltatási árlista

*Érvényes: 2021.06.07-től!

A gyógyulás

a pontos diagnózissal kezdődik

Jelentkezzen be vizsgálatainkra online!
Regisztrációt követően közvetlenül tud időpontot foglalni új rendszerünkön keresztül!