MAMMOGRÁFIAI VIZSGÁLAT

A hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint az emlőrák a nők egyik leggyakoribb daganatos betegsége. Magyarországon évente csaknem 4.500 új megbetegedést diagnosztizálnak.

Nőnap helyett nőhónappal kedveskedünk régi és leendő pácienseinknek.

Ajándékozza meg magát egy komplex emlődiagnosztikai szűréssel (mammográfia tapintásos vizsgálattal, valamint ultrahanggal kiegészítve). Használja a „nőhónap” kódot az online időpontfoglalás megjegyzés rovatába írva, illetve telefonos bejelentkezéskor, mely 4000 Ft kedvezményt jelent listaárunkból. Akciónk a március 31-ig történő bejelentkezésekre érvényes, abban az esetben, ha a vizsgálat 2023. április 30-ig megtörténik.

A vizsgálat kiemelten ajánlott

E

Panasz- és tünetmentes páciensek részére, akik az érintett korcsoportba tartoznak: a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően évente javasolt

E

Pozitív családi anamnézis esetén, ha a páciens családjában előfordult emlőrák

E

Azoknak, akik az emlőben tapintható csomót, vagy más az emlőre vonatkozó panaszokat tapasztalnak (pl. váladékozás, behúzottság az emlő bőrén, kipirosodás, fájdalom, duzzanat, deformitás, stb.)

E

Azon férfiak számára, akik az emlő kóros növekedését tapasztalják, vagy csomót tapintanak az emlőben

E

35 éves kor alatt a radiológus orvos dönt a mammográfia elvégzésének szükségességéről, életkortól, rizikófaktoroktól és panaszoktól függően.

Komplex emlődiagnosztika

Mammográfia ultrahang, fizikális vizsgálat

A mammográfia során mindkét emlőről két irányú felvételeket készítünk lágy röntgensugárral. A jó minőségű és megfelelően értékelhető felvételek készítéséhez elengedhetetlen az emlők összenyomása, ez kellemetlenséggel, és bizonyos esetekben fájdalommal járhat.

Kiemelten fontos, hogy a lehető legkevesebb ionizáló sugárzás alkalmazásával a lehető legjobb képminőséget legyünk képesek produkálni, ezért a leadott sugárdózis alacsony. A vizsgálatnál egy szakasszisztens van jelen, aki a felvételeket elkészíti.

Az elkészített felvételeket minden esetben, emlődiagnosztikai liszensz vizsgával rendelkező radiológus szakorvos értékeli. Ezt követően áttapintja az emlőt, és ultrahang vizsgálatot végez. Dönt az esetleges kiegészítő felvételek, illetve mintavétel szükségességéről. A mintavétel intézetünkben elérhető. A leletet a páciens a vizsgálat végeztével kézhez kapja.

Dr. Tompa Tamás

radiológus főorvos

Dr. Katona Mónika

radiológus főorvos

Dr. Unger Zsuzsa Imola

radiológus szakorvos

Dr. Monori Erika

radiológus szakorvos

Dr. Nász Heléna

radiológus szakorvos

A gyógyulás

a pontos diagnózissal kezdődik

Jelentkezzen be vizsgálatainkra online!
Regisztrációt követően közvetlenül tud időpontot foglalni új rendszerünkön keresztül!

KAPCSOLAT

1117 Budapest, Hunyadi János út 9-11.
Recepció, betegfelvétel, betegirányítás:
+36 1 505-8888
Tamáska Gizella - Ügyfélszolgálati vezető
110-es mellék | Mobil:  +36 30 229 46 49
Munkanapokon 8.00-tól 18.00-ig hívható.
Térkép

Pozitron-Diagnosztika Központ
Nagyvárad

www.petct.ro