DIETETIKAI KONZULTÁCIÓ

Az egészség velünk született, természetes emberi igény. Az egészség megőrzése érdekében, illetve bizonyos megbetegedések kialakulása következtében viszont olykor szükségessé válhat az életvitel részleges vagy teljes átalakítása.

☎ Telefonos konzultáció elérhető!

Az életmódváltás sikerének egyik kulcsa a táplálkozási szokások felmérése, a szükséges változtatások pontos meghatározása, majd azok életvitel-szerű alkalmazása.

Ezt az egyszerűnek tűnő folyamatot nagyban nehezítik az egészséges táplálkozásról megjelenő, gyakran sarkos, ellentétes, túlzó vagy éppen bizonyos elemeket elhallgató, torzító információk áradata. Laikusként nem könnyű eligazodni a legújabb trendek és divatdiéták kavalkádjában, hiszen bár a legtöbb modern táplálkozási irányzat pozitív változásokat ígér, a szakmailag hiteles és előremutató ajánlásokat lehetetlen általánosítani.

A dietetikus szakember feladata, hogy a hozzá fordulókat személyre szabott, szakmailag megalapozott táplálkozási és életviteli információkkal lássa el. Mindez táplálkozási konzultáció és tanácsadás alkalmával valósulhat meg.

A dietetikai konzultáció időtartama 60 perc. Az óra első felében anamnézis felvétel, illetve testösszetétel-mérés történik. A testösszetételi eredmények elemzésével képet kapunk a jelenlegi izom-zsír-arányról, a zsigeri zsír mennyiségéről, az alapanyagcsere értékéről, stb.

Érdemes a konzultációra a korábbi vizsgálati -és laboreredményeit is magával hoznia, illetve egy 3-4 napos táplálkozási naplóval készülnie. Ezek nagyban segítik illetve hatékonyabbá teszik a konzultációs munkát. A táplálkozási naplóban célszerű feltüntetni az elfogyasztott ételek-italok jellegét, mennyiségét, a fogyasztás időpontját, illetve a sport/testmozgás időtartamát, jellegét. 

A táplálkozási tanácsadás során a dietetikus szakember a rendelkezésére álló illetve a konzultáció alatt megismert információk alapján személyre szabott étrendi javaslattal látja el Önt, igyekszik válaszolni minden felmerülő kérdésére, illetve igény esetén étrend tervezésével is segítheti a megfelelő életvitel gyakorlati megvalósítását.

Barcza Zsuzsanna

dietetikus

Szolgáltatási árlista

*Érvényes: 2021.05.10-től!

Kérjen időpontot!

Telefonon munkanapokon 8.00 és 18.00 óra között a +36 1 505 8888-as telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül!

A gyógyulás

a pontos diagnózissal kezdődik

Járvány helyzetre való tekintettel, elindítottuk telefonos konzultáció szolgáltatásunkat!
Jelentkezzen be telefonos konzultációra online, az otthona biztonságából!