+36 1 505 8888

DIETETIKAI KONZULTÁCIÓ

Az egészség velünk született, természetes emberi igény. Az egészség megőrzése érdekében, illetve bizonyos megbetegedések kialakulása következtében viszont olykor szükségessé válhat az életvitel részleges vagy teljes átalakítása.

Az életmódváltás sikerének egyik kulcsa a táplálkozási szokások felmérése, a szükséges változtatások pontos meghatározása, majd azok életvitel-szerű alkalmazása.

Ezt az egyszerűnek tűnő folyamatot nagyban nehezítik az egészséges táplálkozásról megjelenő, gyakran sarkos, ellentétes, túlzó vagy éppen bizonyos elemeket elhallgató, torzító információk áradata. Laikusként nem könnyű eligazodni a legújabb trendek és divatdiéták kavalkádjában, hiszen bár a legtöbb modern táplálkozási irányzat pozitív változásokat ígér, a szakmailag hiteles és előremutató ajánlásokat lehetetlen általánosítani.

A dietetikus szakember feladata, hogy a hozzá fordulókat személyre szabott, szakmailag megalapozott táplálkozási és életviteli információkkal lássa el. Mindez táplálkozási konzultáció és tanácsadás alkalmával valósulhat meg.

A dietetikai konzultáció időtartama 60 perc. Az óra első felében anamnézis felvétel, illetve testösszetétel-mérés történik. A testösszetételi eredmények elemzésével képet kapunk a jelenlegi izom-zsír-arányról, a zsigeri zsír mennyiségéről, az alapanyagcsere értékéről, stb.

Érdemes a konzultációra a korábbi vizsgálati -és laboreredményeit is magával hoznia, illetve egy 3-4 napos táplálkozási naplóval készülnie. Ezek nagyban segítik illetve hatékonyabbá teszik a konzultációs munkát. A táplálkozási naplóban célszerű feltüntetni az elfogyasztott ételek-italok jellegét, mennyiségét, a fogyasztás időpontját, illetve a sport/testmozgás időtartamát, jellegét. 

A táplálkozási tanácsadás során a dietetikus szakember a rendelkezésére álló illetve a konzultáció alatt megismert információk alapján személyre szabott étrendi javaslattal látja el Önt, igyekszik válaszolni minden felmerülő kérdésére, illetve igény esetén étrend tervezésével is segítheti a megfelelő életvitel gyakorlati megvalósítását.

Barcza Zsuzsanna

dietetikus

Kérjen időpontot!

Telefonon munkanapokon 8.00 és 18.00 óra között a +36 1 505 8888-as telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül!

A gyógyulás

a pontos diagnózissal kezdődik

Jelentkezzen be vizsgálatainkra online!
Regisztrációt követően közvetlenül tud időpontot foglalni új rendszerünkön keresztül!