Boka Kar Index (BKI) mérés

A jó keringés biztosítja a szervezet számára az oxigéndús, tápanyagban gazdag vérellátást. A perifériás érbetegség az általános érelmeszesedés egyik megjelenési formája. Az érszűkület minden huszadik felnőttnél alakul ki, gyakorisága az életkorral nő.

65 év felett minden ötödik embernek perifériás érbetegsége van. Tíz perifériás érbeteg közül, csak egynek vannak jellegzetes tünetei (pl. járáskor jelentkező végtagfájdalom). 

Az összes magas vérnyomásos, illetve a cukorbetegek és koszorúér betegek között 2-5% -ban van jelen a perifériás érbetegség. Az érbetegség prognózisa rosszabb, mint a koszorúér betegségé.

Az alsó végtagok ereinek vizsgálata a cardiovascularis diagnosztika alapmódszere. Segítségével mind az alsó végtagok keringéséről, mind a teljes érrendszer állapotáról fontos információkhoz jutunk.

Mire jó a BKI mérés?

Mikor és kinek érdemes rendszeresen részt venni a mérésen?

Hogyan történik a vizsgálat?

Az BKI-mérés nem fájdalmas, körülbelül 1 percig tart. Mind a négy végtagon egy időben történik a vérnyomás mérés, melynek az eredményét a készülék adott matematikai algoritmusok alapján értékeli. A mérések pontosak és megbízhatóak, így az orvos és a páciens is profitál abból, hogy a diagnózis pontos és korai: ezáltal a célzott megelőzés lehetővé válik.

084-calendar
Jelentkezzen be Boka Kar Index vizsgálatra, online időpontfoglalónk segítségével!

Dokumentumok