Az Alzheimer-kór komplex diagnosztikája

Az Alzheimer-kór egy visszafordíthatatlan, idővel egyre súlyosbodó, gyógyíthatatlan agyi megbetegedés, amely során egyre romlik a beteg memóriája és gondolkodási képessége egészen addig, míg a mindennapi élet egyszerű feladatait sem képes már elvégezni. Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ugyanis bizonyos fehérjék lerakódásával jár az agyban, amelynek következtében az agy zsugorodik, és az agysejtek végül elhalnak.

Bár gyógyítani nem lehet, de korai diagnózissal és kezeléssel lelassítható a kognitív funkciók romlása, így a beteg hosszabb ideig megőrizheti állapotát és kielégítő életminőségét.

Korai szűrővizsgálat tünetmentes páciensek részére: a kombinált vér-és kognitív teszt

Az Alzheimer-kór diagnosztikában áttörést hozó szűrővizsgálat specifikus labordiagnosztikai vizsgálatból és egy számítógépen végezhető memória teszt-sorozatból áll. A kombinált teszt kizárólag a Pozitron Medical Diagnosztika Központban elérhető.

A korábban használt Alzheimer laborvizsgálatok csupán a genetikai hajlamot mutatták ki, ez az új, kombinált módszer már a betegségre specifikus fehérjéket képes meghatározni egy vérvétellel, tehát a tünetmentesség állapotban, akár 15-20 évvel a betegség megjelenése előtt 97%-os pontossággal kimutatható, hogy a vizsgált személynél kialakul-e később az Alzheimer kór.

Mit tartalmaz a vizsgálati csomag?

Mit történik a vizsgálat eredményeinek ismeretében?

Mennyibe kerül a vizsgálat?

A komplex csomag első részében a vérvizsgálat és a neurológiai szakvizsgálat fizetendő, melynek ára 60.000 Ft +35.000 Ft. (Összesen 95.000 Ft)

Ha az eredmények birtokában a doktornő szükségesnek ítéli akkor:

Neurológiai kontroll vizsgálat (a doktornő 3 havonta javasolja) 30.000 FT/alkalom

További információ és bejelentkezés a 06 1 505-8888-as számon
vagy írjon emailt az info@pet.hu címre.