Ízületi ultrahang vizsgálat

Az ízületi ultrahang vizsgálat gyors és egyszerűen kivitelezhető, noninvazív diagnosztikai eljárás, mely a páciens szempontjából nem megterhelő, nem igényel előkészítést, nem jár sugárterheléssel, az MR vizsgálattal ellentétben gyakorlatilag nincs kontraindikációja (pl. fém idegentestek, pacemaker, klausztrofóbia). 

A rendelkezésre álló nagyfelbontású ultrahang készülékkel jól ábrázolhatók az ízületek gyulladásos folyamatai, a külső szalagrendszerek, valamint az ízületeket mozgató inak és izmok degeneratív és/vagy traumás elváltozásai. Az UH vizsgálat segíthet továbbá tapintható lágyrészképletek karakterizálásában, és a perifériás idegek szerkezetének megítélésében is.  Érdemes tudni azonban, hogy ennek az eljárásnak vannak korlátait is: porcsérülések, az ízületek belső szalagrendszerének megítélésére, valamint a gerinc kisízületeinek ábrázolására az MR a megfelelő vizsgáló módszer. 

Vizsgálatainkat Dr. Pintér Judit radiológus szakorvos, ízületi UH specialista végzi központunkban, kéthetente pénteki napokon!

084-calendar
Jelentkezzen be vizsgálatainkra, szakrendeléseinkre online időpontfoglalónk segítségével!