ultrahang vizsgálatok a pozitron-diagnosztika központban!

9

Az ultrahang egy olyan kíméletes diagnosztikai eljárás, amely a páciens számára nem okoz semmilyen megterhelést!

9

Az ultrahang vizsgálat során nincsenek ionizáló sugarak, melyek káros hatásúak lennének!

9

Az ultrahang vizsgálat segítségével a szövetek és szervek mozgását “élőben” figyelhetjük meg!

9

Ultrahang vizsgálat segítségével diagnosztizálható számos kórállapot, betegség, illetve megállapítható lehet egy szerv vagy szövet károsodásának a mértéke is!

ultrahang vizsgálat menete

Az ultrahang vizsgálat általában háton fekvő helyzetben történik. A szakorvos egy speciális vizsgáló fejjel és egy úgynevezett vízoldékony kontakt gél segítségével végzi a vizsgálatot az érintett területen. A vizsgálat során fontos, hogy a páciens mozdulatlanul feküdjön, de kövesse a vizsgáló orvos utasításait. A vizsgálat végén a gél egyszerűen letörölhető, sem a ruhán, sem a bőrön nem hagy nyomot.

Vizsgálataink:

Pajzsmirigy + nyaki lágyrész ultrahang vizsgálata
Ajánlott szokatlan tünetek, mint az ok nélküli hízás, fogyás, hajhullás, fáradékonyság, alvászavar, hangulat változás, stb. esetén, melyek mögött a pajzsmirigy megbetegedése állhat. A vizsgálat során látható a pajzsmirigy nagysága, annak szerkezete, a benne lévő elváltozások, mint a göbök, ciszták, gyulladás jelei, esetleges daganatra utaló képlet.
Nyaki erek duplex ultrahang vizsgálata
A vizsgálat az erek állapotáról, azok átjárhatóságáról, a bennük lévő meszesedésekről ad képet. Nagy jelentősége van a trombózisok kimutatásában, a trombózis utáni állapot követésében. Ajánlott magas vérnyomással, szív- és keringési problémákkal kezelt betegek szűrővizsgálataként is.
Has – kismedencei ultrahang vizsgálat
Hasi panaszok esetén célszerűen az első elvégzendő vizsgálat. Elsősorban a nem üreges szervek, mint a máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép, vesék valamint a kismedencei szervek, húgyhólyag, prosztata, hölgyeknél a méh és a petefészkek vizsgálatában hatékony. A has és kismedencei ultrahang éhgyomorra történik. A páciens 6 órával a vizsgálat előtt már ne egyen. A kismedencei szervek pontos megítéléséhez telt húgyhólyagra van szükség, ezért a vizsgálat előtt szénsavmentes víz elfogyasztása javasolt.
Ízületi ultrahang vizsgálat
Sérülések vagy mozgásszervi betegségek esetén igen korai stádiumban felfedezhetők az elváltozások. A vizsgálattal kimutathatóak a részleges vagy teljes ín-, izom- és szalagsérülések, kóros folyadékgyülemek, bevérzések, ízületi szabadtestek, az ízület környéki meszesedések és gyulladások.
Emlő ultrahang vizsgálata
Panasz mentes esetben, 40 éves kor alatt rutinszerűen emlőultrahang vizsgálattal helyettesítjük a mammográfiás vizsgálatot, a sugárzás elkerülése érdekében.
Végtagi erek duplex ultrahang vizsgálata
Végtagi vénák esetén a vizsgálat gyakori célja annak kimutatása, hogy nincs-e akadályoztatva a vénás vér áramlása. A vizsgálat lehetővé teszi az erek szűkületének felismerését és lehetőséget ad arra,hogy az idejében alkalmazott terápiával a szövetek károsodása megelőzhető legyen.

A gyógyulás

a pontos diagnózissal kezdődik

Jelentkezzen be vizsgálatainkra online!
Regisztrációt követően közvetlenül tud időpontot foglalni új rendszerünkön keresztül!