Pszichiátriai szakrendelés

Pácienseinket Dr. Kovács Gábor főorvos, pszichiáter és neurológus szakorvos fogadja. Szakrendelése tevékenységi körébe a pszichés problémák széles körének feltárása, diagnosztikája illetve azok kezelése, terápiája tartozik.

A pszichiátriai zavarok kezelése történhet, egyénre szabott gyógyszeres terápiával és támogató pszichés vezetéssel, szükség esetén pszichológus bevonásával.

Főbb profil:

• Hangulatzavarok (depresszió)
• A szív és keringési betegségek valamint egyéb szervi folyamatok és a pszichés zavarok együttes megjelenésének felismerése és párhuzamos kezelésük a kardiológus, illetve más szakorvossal történő folyamatos konzultációval
• A képalkotó eszközökkel (PET/CT, CT) kivizsgált betegeknél esetlegesen fennálló pszichés folyamatok feltárása, kezelése
• A pszichés állapot alapján feltételezett szervi folyamatok kivizsgálása szakorvos bevonásával
• Súlyos stressz pszichés következményeinek felmérése
• Jogi kérdések felmerülése esetén igazságügyi pszichiátriai jellegű tanácsadás


Mikor érdemes szakorvoshoz fordulni?

A koronavírus fertőzés szervi valamint direkt illetve indirekt úton pszichiátriai megbetegedést egyaránt okozhat. A COVID akut szakán túlesve több betegnél is tartós, a mindennapi életet befolyásoló, szakorvosi kezelést igénylő, úgynevezett „POST-COVID” szindróma mutatható ki. Pszichiátriai szempontból a fertőzés előtthöz viszonyítva leküzdhetetlen szorongásos és/vagy depresszív állapot a leggyakoribb. A pszichiáter feladata a folyamat feltárása, a szindróma igazolása, majd a terápiás lehetőségek számbavétele és megkezdése.
084-calendar
Jelentkezzen be vizsgálatainkra, szakrendeléseinkre online időpontfoglalónk segítségével!

Kellemes Húsvéti
Ünnepeket kívánunk!