KARDIOLÓGIAI SZŰRŐCSOMAGOK

Kardiológiai szűrőcsomag – megelőző kivizsgálás

Ismert, hogy a magyar lakosság közel 80 %-nak van olyan kockázati tényezője, amely szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet. A ritmuszavarok, a koszorúerek betegségei, a szívbillentyűk rendellenességei, magasvérnyomás betegségek, a szívizom-, szívburkok gyulladásos megbetegedései, a vérzsírok eltérései mind-mind ide tartoznak.  Ezek a tünetek sokszor stresszes élethelyzetben jelentkeznek először. A leginkább kockázatnak kitett korosztály a 30 és 50 életév között lévők. Ezek az emberek általában folyamatos stresszes életet élnek, sok és igen intenzív munkát végeznek, keveset pihennek, nincs idejük magukra. Akkor eszmélnek fel, amikor hirtelen szúró mellkasi fájdalom, szédülés, intenzív szívdobogás légszomj vagy gyakori kifáradás tünetei jelentkeznek náluk.

A kardiológiai szűrőcsomag lényege, hogy már a fenti tünetek megjelenése előtt, vagy az első tünetek megtapasztalása esetén kezdődjön meg a probléma feltárása, illetve a szükséges terápia megkezdése. Ezek a kezdeti panaszok megfelelő kezeléssel gyógyíthatók vagy szinten tarthatók, mielőtt még súlyosabb problémák alakulnának ki. Vannak olyan esetek is, amikor családi anamnézis miatt kell figyelmet fordítani a folyamatos ellenőrzésre. Az időben felfedezett betegséget a megfelelő szakorvosi vizsgálattal, majd szükség esetén gyógyszeres kezeléssel vagy célzott beavatkozással hatékonyan lehet kezelni.

 

Kardiológiai szűrőcsomagjaink közül egyik a 40 év alattiak, a másik a 40 év felettiek – a magasabb rizikócsoporthoz tartozók – részére ajánlott.

Az elvégzett vizsgálatok alapján megismerhetjük az Ön egészségi állapotát. Kiderülhet olyan – esetleg panaszt még nem okozó – betegség, mely szükség szerint további diagnosztikai, laboratóriumi, illetve szakorvosi vizsgálatokkal pontosítható. A   megfelelő kezeléshez vagy gyógymódhoz orvosaink egyeztetik Önnel a szükséges lépéseket.

Dr. Sidó Zoltán Ph.D.

címzetes egyetemi docens, belgyógyász, kardiológus szakorvos

I. Szűrővizsgálati csomag

90 000 Ft

Tartalma:

Előzetes egészségügyi felmérés kérdőív formájában
Laborvizsgálat – kardiológiai panel
Nyaki erek ultrahang vizsgálata
Nyugalmi EKG
Boka-Kar index vizsgálat
Szív ultrahang vizsgálat
Kardiológiai szakorvosi vizsgálat

II. Szűrővizsgálati csomag

200 000 Ft

(Megelőző, átfogó kardiológiai kivizsgálás, CARDIO/CT-vel 40 év felett ajánlott, magas rizikójú, vagy pozitív anamnézissel rendelkező páciensnél)

Tartalma:

Laborvizsgálat –  kardiológiai panel
Nyaki erek ultrahang vizsgálata
Nyugalmi EKG
Coronaria CT
Boka-Kar index vizsgálat
Szív ultrahang vizsgálat
Kardiológiai szakorvosi vizsgálat
Kardiológus szakorvosi kiértékelés, javaslat

A kivizsgálás időtartama:
két egymást követő napot vesz igénybe.

A gyógyulás

a pontos diagnózissal kezdődik

7 + 11 =