ENDOKRINOLÓGIAI SZAKRENDELÉS

A pajzsmirigy betegségei a sokrétű tünetek miatt gyakran csak későn kerülnek felismerésre.

☎ Telefonos konzultáció elérhető!

A pajzsmirigy betegségek tünetei lehetnek a testsúly-növekedése, anyagcserezavar (pl. lelassult anyagcsere), memória zavar, alvászavar, bélpanaszok, menstruációs és termékenységi problémák. Igen jellemző a pajzsmirigy alul működése, ami jelentősen a nőket érinti. Gyakori, hogy öröklött hajlam okozza a kialakulását, így a tünetek közt előfordulhat teherbe esési probléma, de akár vetélést is eredményezhet.

Megesik, hogy nyaki ultrahangvizsgálat során véletlen kerül felfedezésre, valamilyen göb ciszta, vagy a nyak tapintása során rendellenességet, csomót érez a páciens. Hasonlóképpen a CT vizsgálat során felfedezett mellékvese eltérések, vagy az esetlegesen magas vérnyomás másodlagos okainak kivizsgálása okán kerül sor a további vizsgálatokra.

Az anyagcsere betegségek másik jelentős részét teszi ki a cukorbetegség. A cukorbetegségnek vannak megelőző állapotai, amelyeknél, ha kiszűrik a betegséget, helyes életmódváltással nagyon sok évet lehet nyerni. Lappangó betegségre utalhat a nagyfokú fáradékonyság, az indokolatlan éhség kialakulása, hízékonyság, diéta és mozgás ellenére sem csökkenő testsúly.

Mikor érdemes szakorvoshoz fordulni?

E

Testsúly probléma (indokolatlan fogyás vagy hízás esetén)

E

Gyakori hangulatingadozás, túlzott ingerlékenység esetén

E

Nők esetében fokozott szőrnövekedés

E

Bőrelváltozások, bőrproblémák esetén (aknéssé vagy épp szárazzá váló bőr)

E

Meddőség, mensturációs zavarok, termékenységi problémák esetén

E

Állandó fáradékonyság

A gyógyulás

a pontos diagnózissal kezdődik

Jelentkezzen be vizsgálatainkra online!
Regisztrációt követően közvetlenül tud időpontot foglalni új rendszerünkön keresztül!