Covid-19 PCR teszt karantén kiváltására

COVID-19 PCR TESZT

A vizsgálat magát a vírust mutatja ki, legkorábban a fertőzést követő 1-3 nappal, a garat nyálkahártyájából vett mintából, a vírus genetikai jellemzőjének vizsgálatával (PCR, azaz polimeráz-láncreakció). A teszt alkalmas a betegség gyanújának megerősítésére, diagnózisának felállítására, a gyógyulás igazolására, valamint kontaktok vizsgálatára.

Az Intézetünkben vett PCR minta olyan mikrobiológiai laboratóriumban kerül kiértékelésre, mely a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott kritériumoknak megfelel.

Tünetmentes, az otthonukban hatósági megfigyelés alá vont, vagy karanténba helyezett személyek esetében a PCR teszt eredménye – öt napon belül két, legalább 48 óra különbséggel elvégzett negatív teszt esetén – alkalmas a járványügyi megfigyelés, illetve a karantén alól mentesítő határozat igényléséhez (az igénylést a járványügyi megfigyelést/karantént elrendelő határozat kiadására illetékes járványügyi hatósághoz szükséges elküldeni).

Karantén esetén a tesztelés lehetőségét a karantént elrendelő határozat kiadására illetékes járványügyi hatóságnál kell kérni, hatósági megfigyelés esetén erre nincs szükség. Fontos, hogy járványügyi megfigyelés esetén az első vizsgálatot a COVID-19 betegségben szenvedő, vagy tünetmentes hordozóval való érintkezés utáni negyedik naptól lehet elvégezni.

A mintavételhez éhgyomri állapot szükséges, a mintavételt megelőző 8-12 órában TILOS:

• enni
• inni – vizet sem szabad
• dohányozni
• fogat mosni
• szájat öblíteni – vízzel sem
• rágógumi, cukorka és egyéb szájfrissítő használata

A vizsgálathoz felső légúti minta szükséges, garatból és orrból történő mintavétellel.
A mintavétel mindössze néhány percet vesz igénybe, fájdalommal nem jár, azonban kellemetlen lehet.
A vizsgálat eredményét 48 órán belül adjuk ki.

A vizsgálat díját – 31.500 Ft/mintavétel, – amely tartalmazza az angol nyelvű leletfordítás díját is – a Pozitron-Diagnosztika Kft. UniCredit Banknál vezetett 10918001-00000052-83870009 számlaszámára tudja teljesíteni.

Felhívjuk figyelmét, amennyiben a mintavételi időpontot megelőző nap 13 óráig a befizetés nem történik meg, a foglalt időpont törlésre kerül!

A helyszínen készpénzzel vagy bankkártyával nincs lehetőség a vizsgálati díj kifizetésére!

Kérjen időpontot!

Telefonon munkanapokon 8.00 és 18.00 óra között a +36 1 505 8888-as telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül!

Szolgáltatási árlista

*Érvényes: 2020.07.20-tól!

A gyógyulás

a pontos diagnózissal kezdődik

Jelentkezzen be vizsgálatainkra online!
Regisztrációt követően közvetlenül tud időpontot foglalni új rendszerünkön keresztül!